Fysik

Varmelære HJÆLP

08. oktober 2013 af saet (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Håber der er nogen da kan hjælpe mig

Vi skal beregene energiforbruget for hvert enkelt opvarmningsforløb fra opvarmningens start til når kogning begynder samt fra kogning begynder og 5 min. frem.

forsøg 1 forsøg 2 forsøg 3

starttemp 20,3     20,3      20,3
2 min         38      38,5     38
4 min         63       60,7     57,7
6 min          78      75,4     62,6
8 min         84,6    88,1    85,2
10min       100,8  102,7    98,3
12 min       100     102,5   102,2
14 min       102    102,5    102,7
16 min       103,4

  Resultater:

Vand = 2000,14

Tabel 1 – Uden låg

Temperatur start

20,3 °C

Temperatur slut

102 °C

Forbrugt energi

0,367 kwh

Vægt gryde + vand

 3202,04 g

Gryde

1201,90 g

Gryde m/ vand - kog start vægt

3038,8  g

Gryde m/ vand - kogning start °C

 99 °C

Gryde m/ vand - efter 5 min

2992 g

Vand = 2000,24 g

Tabel 2 – Med låg

Temperatur start

20,3 °C

Temperatur slut

102,5 °C

Forbrugt energi

0,355 kwh

Vægt gryde + vand

3202,14 g

Gryde

1201,90 g

Gryde m/ vand – kog start vægt

3061,61 g

Gryde m/ vand - kogning start °C

99 °C

Gryde m/ vand - efter 5 min

 3147,7 g

Vand = 2000.30 g

Tabel 3 – Uden låg, omrør

Temperatur start

20,3 °C

Temperatur slut

103,4 °C

Forbrugt energi

0,408 kwh

Vægt gryde + vand

3202,2 g

Gryde

1201,90 g

Gryde m/ vand – kog start vægt

3030,51 g

Gryde m/ vand - kogning start °C

101,6 °C

Gryde m/ vand - efter 5 min

2962 g

Eksempel 4 – med formlen Q = c × w × (t2 – t1)

Vand, 85 °C

 150 kg/h   Vand, 55 °C

Kold procesvæske

Q = 4,18 kJ/(kg×°C) × 150 kg × (55 – 85) °C = 18810 kJ/h.  


Skriv et svar til: Varmelære HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.