Fysik

Hjælp til bevægelse!

09. oktober 2013 af dalum92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har lavet lidt af den her opgave, men jeg er meget i tvivl om, der overhovedet er noget der er rigtigt. 

En bil starter med konstant accelerarion på 1,75 m/s2 fra hvile i positionen s=0 

a) Skriv formlerne for v(t) og s(t) 

v(t) = a*t   for v0 = 0 

s(t) = v*t   for v0 = 0 og so = 0 

b) Hvor langt har bilen kørt efter 12 s? 

der har jeg fået 10,5 m 

c) beregn bilens hastighed efter 12 s 

der får jeg 0,9 m/s 

d) hvor lang tid tager bilen om at køre 100m 

der får jeg 111,1 s 

e) hvor lang tid tager bilen om at nå hastigheden 50 km/h? 

Der er jeg helt blank? er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af mathon

b)

          s(t) = (1/2)at2 = (1/2)(at)•t = (v/2)•t

          s(t) = (1/2)•(1,75 m/s2)•(12 s)2 = 126 m

c)
          v(12) = (1,75 m/s2)•(12 s) = 21 m/s

d)
          s = (1/2)at2

          t = √(2s/a) = √((200 m)/(1,75 m/s2) ≈ 10,7 s

e.
          50 km/h = 13,8889m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af mathon

e.
      v = a • t

      t = v / a = (13,8889m/s) / (1,75 m/s2) ≈ 7,9 s

     


Skriv et svar til: Hjælp til bevægelse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.