Matematik

trigonometri

10. oktober 2013 af UkendtG (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave? :)

c) Vi ser nu på en retvinklet trekant DEF, hvor Vinkel F=90 grader, Vinkel E = 48grader og e=6 cm. Udregn længden af den anden katete og hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Svar #2
10. oktober 2013 af UkendtG (Slettet)

Ja, men ville have det lidt mere uddybbende:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

tan(vinkel E) = e/d

og

e2 + d2 = f2


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Eller

sin(E) = e/f

så sammenlagt haves

f = e/sin(E)

d = e/tan(E)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

DEF

Jeg synes det er nemmere at kalde den ABC

e må så hedde b.

Du skal bruge disse 2 oplysninger med fed. 

B=48 grader

b=6cm

Du vil finde hyptonusen(c) og kateten(a)

c=b/sin(B)

a=b/tan(B)

Så skal du bare sætte dine værdier ind. 

http://www.fagteori.dk/trigonometri.aspx


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.