Fysik
den specifikke masse?
02. november 2005 af
sprit (Slettet)
er den specifikke masse det samme som densiteten?
hvis nej, hvad så?
hvis nej, hvad så?
Svar #1
02. november 2005 af Therackoo (Slettet)
Desitet = Massefylde
Specifikke masse = Den samlede vægt
Specifikke masse = Den samlede vægt
Svar #3
03. november 2005 af fixer (Slettet)
Det kunne være interessant at vide i hvilken sammenhæng du har set det.
Ordet "specifik" anvendes almindeligvis i betydningen "i forhold til massen". Således er f.eks. det specifikke volumen af en gas lig dens volumen delt med dens masse, hvilket atter er det reciprokke af densiteten.
Specifik masse burde derfor være massen i forhold til massen hvilket er tallet 1.
Iøvrigt skal man som i #1 passe på med at sætte lighedstegn mellem masse og vægt. Vægten er retteligt tyngden af masse, altså en kraft.
Ordet "specifik" anvendes almindeligvis i betydningen "i forhold til massen". Således er f.eks. det specifikke volumen af en gas lig dens volumen delt med dens masse, hvilket atter er det reciprokke af densiteten.
Specifik masse burde derfor være massen i forhold til massen hvilket er tallet 1.
Iøvrigt skal man som i #1 passe på med at sætte lighedstegn mellem masse og vægt. Vægten er retteligt tyngden af masse, altså en kraft.
Skriv et svar til: den specifikke masse?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
