Tysk

Hun eller de?

12. oktober 2013 af ElsborgHansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Sie schreibt und ich lese.

Hvordan ved jeg om det er "de skriver, jeg læser"eller"hun skriver jeg læser"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2013 af CecilieMod (Slettet)

Kig på endelsen af det første verbum, det slutter på -t, så det kan kun være tredje person ental  


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Sie schreibt:hun skriver

Sie schreiben:de skriver


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Sætningen oversættes

Hun skriver, og jeg læser.


Svar #4
13. oktober 2013 af ElsborgHansen (Slettet)

OK tak begge nu sidder jeg så med en opgaver der starter med angive at den handler om

Ich spiele - hvilket jeg læser som: jeg spiller

Du spielst - hvilket jeg læser som: du spiller

Er spielt - hvilket jeg læser som: han spiller

Ihr spielt - hvilket jeg læser som: du spiller men har den ikke varet der en gang? i forlængelse af ovenstående forklaring med verbum ender på -t kan det jo kun være tredje person ental eller????

Sie spielt - hvilket jeg læser som: hun spiller


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4. "Ihr spielt" betyder "I spiller" (2. person flertal).

Svar #6
13. oktober 2013 af ElsborgHansen (Slettet)

Ja selbstverständlich danke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. oktober 2013 af tbarasmussen (Slettet)

Svar til #1

Verbet schreiben står i 3. persons ental i nutid: schreibt = "hun skriver, jeg læser"

Verbet schreiben står i 3. persons flertal i nutid: schreiben = "de skriver, jeg læser" (høflig tiltale: "De skriver, jeg læser)

Svar til #4

Ich spiele = Jeg spiller

Du spielst = Du spiller

Er, sie, es spielt = Han, hun, den/det spiller

Wir spielen = Vi spiller

Ihr spielt = I spiller

Sie, Sie* spielen = De, De* spiller

*) Høflig tiltale


Skriv et svar til: Hun eller de?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.