Matematik
Sandsynlighed
03. november 2005 af
Dominik Hasek (Slettet)
Jeg har problemer med følgende opgave:
Lad (E,F,P) være et sandsynlighedsrum og lad A og B være uafhængige hændelser.
Jeg skal nu vise, at
1) A og B^C er uafhængige;
2) A^C og B^C er uafhængige,
hvor A^C betyder komplementærhændelsen til A.
De regneregler jeg må bruge (= som vi har vist på nuværende tidspunkt), er som følger:
a) P(A\\B) = P(A)-P(B) når B dlm. A;
b) P(A^C) = 1-P(A);
c) P(A U B) = P(A)+P(B)-P(A snit B);
d) B dml. A => P(A) >= P(B);
e) P(A snit B) = P(A)P(B) hvis A og B er uafhængige.
"B dlm. A" skal læses "B er en delmængde af A".
Mine "idéer" til første del af opgaven:
Jeg ved, at
P(A snit B) = P(A)P(B).
Det jeg gerne vil vise, er følgende:
P(A snit B^C)
= P(A)P(B^C)
= P(A)(1-P(B))
= P(A)-P(A)P(B)
= P(A)-P(A snit B).
Hvordan gør jeg dette? Jeg vil også meget gerne have et hint eller to til det andet spørgsmål.
Lad (E,F,P) være et sandsynlighedsrum og lad A og B være uafhængige hændelser.
Jeg skal nu vise, at
1) A og B^C er uafhængige;
2) A^C og B^C er uafhængige,
hvor A^C betyder komplementærhændelsen til A.
De regneregler jeg må bruge (= som vi har vist på nuværende tidspunkt), er som følger:
a) P(A\\B) = P(A)-P(B) når B dlm. A;
b) P(A^C) = 1-P(A);
c) P(A U B) = P(A)+P(B)-P(A snit B);
d) B dml. A => P(A) >= P(B);
e) P(A snit B) = P(A)P(B) hvis A og B er uafhængige.
"B dlm. A" skal læses "B er en delmængde af A".
Mine "idéer" til første del af opgaven:
Jeg ved, at
P(A snit B) = P(A)P(B).
Det jeg gerne vil vise, er følgende:
P(A snit B^C)
= P(A)P(B^C)
= P(A)(1-P(B))
= P(A)-P(A)P(B)
= P(A)-P(A snit B).
Hvordan gør jeg dette? Jeg vil også meget gerne have et hint eller to til det andet spørgsmål.
Svar #1
03. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Det er ganske træls, for burde ikke være det store problem, men jeg er helt "blind" lige nu ...
Svar #2
03. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Arrrh, ja, det er jo lige det med ikke at kunne se skoven for bare træer -- problems solved.
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
