Fysik

stedfunktioner

16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet) - Niveau: B-niveau

sidder virkeligt fast, håber der er nogle som kan hjælpe

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har stadig ca. 9 minutter til at forsøge at vedhæfte filen.


Svar #2
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

Personen på figuren kaster en bold. I det øjeblik, hvor bolden slippes, har den hastigheden v0x = 8,0 m/s i vandret retning og hastigheden v0y = 10,0 m/si lodret retning. Antag, at bolden bevæger sig frit i tyngdefeltet uden luftmodstand.

Skriv formlerne for x og y angivet i det viste koordinatsystem.
Tegn (t, x)- og (t, y)-graferne i dit matematikprogram.

Har problemer med de to sidste her
Find boldens maksimale højde.
Find hvor langt bolden kommer i vandret retning, før den rammer jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at der er konstant hastighed i x-retningen, og konstant acceleration i y-retningen.

Den maksimale højde opnås til det tidspunkt, hvor vy(t) = 0 .

Bolden rammer jorden igen til et tidspunkt, der findes ved at løse ligningen y(t) = 0 , t > 0 .


Svar #4
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

ærligt talt forstår jeg det ikke helt ..


Svar #5
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

altså det med  vy(t) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hastigheden vy(t) i lodret retning er positiv indtil bolden når sin maksimale højde, hvorefter boldens hastighed vy(t) er negativ, når den falder nedad igen.

At løse ligningen vy(t) = 0 svarer til at løse ligningen y '(t) = 0 .

Opstil bevægelsesligningerne. Man skal også kende højden y0, hvor bolden slippes til tiden t = 0.


Svar #7
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

y= 1/2  * -9,82* t2  + 10,0 m/s * t + 2

hvad skal jeg så herfra ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Find den maksimale højde ved at bestemme toppunktet for parabelen

y = -(1/2)·(9,82m/s2)·t2 + (10,0m/s)·t + 2,0m

og find tiden for, hvor bolden rammer jorden ved at løse ligningen

y = 0 , t > 0 .


Svar #9
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

har løst den sådan på tn spire

solve(10=(1/2)*9.82*t^(2)+10*t+2,t) = 0,614558, og indsat det i forskriften og får tilsidst et tal omkring 7


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvorfor løser du ligningen   y = 10  ?


Svar #11
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

har bare indsat det i et cas-værktøj er det forkert udregnet?


Svar #12
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

og hvad med den anden ?

- undskyld min forstyrring hele tiden, den skal nemlig afleveres om en time


Brugbart svar (0)

Svar #13
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Udtrykket med solve løser ligningen y = 10 (men der er i øvrigt tastefejl i udtrykket), og den ligning har ikke noget med opgavens spørgsmål at gøre. Genlæs svaret i #8.


Brugbart svar (0)

Svar #14
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Fremgangsmåden er forklaret i #8.

Den maksimale højde er toppunktets y-koordinat for parabelen

y = -(1/2)·(9,82m/s2)·t2 + (10,0m/s)·t + 2,0m

dvs tT = 10,0/9,82 s og dermed

yT = 2,0m + (1/2)·(10,0m/s)2/(9,82m/s2)


Svar #15
16. oktober 2013 af lucas123455 (Slettet)

tak for din tid, men tror ærligtalt ikke jeg for den opgave løst 


Skriv et svar til: stedfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.