Matematik

Heaviside trinfunktion

17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Jeg har denne heaviside funktion 

an = 0.5n-1u(n-1)

Som er en del af en lidt større ligning, u er her trinfunktionen. 
 Der står i min bog at a1=0 
Hvilket jeg ikke forstår. 

i mit hoved ville det give 

a1 = 0.51-1u(1-1) = 1 * 1 = 1

heavisiden vil altså give  når n er lig eller større end 1.. 
Samme resultat når jeg plotter den. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis u er Heaviside's trinfunktion er a1 en funktion, ikke et tal.


Svar #2
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

a1  fordi n = 1, så det  skulle gerne give et tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så kommer det an på, om trinfunktionen defineres til at være venstre-kontinuert eller højre-kontinuert.


Svar #4
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Funktionen er angivet til at være 1 og fortsætte, sålænge n ≥1. 
u(n-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Spørgsmålet er, om trinfunktionen er defineret som venstre-kontinuert:

                0 for x ≤ 0
u(x) = 
                1 for x > 0

eller som højre-kontinuert:

                0 for x < 0
u(x) = 
                1 for x ≥ 0


Svar #6
17. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Højre kontinueret. 


Skriv et svar til: Heaviside trinfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.