Fysik

Smeltning og fordampning.

17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Naphtalen smeltepunkt. 80C 

Ls / Kj/Kg 149

a. Beregn den varmemængdem der skal tilføres for at smelte de 10 g af stoffet. 

Hvordan skal den udregnes. UDEN facit. Men hvordan man skal gøre.

takker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2013 af peter lind

Hvis du kende smeltevarmen skal du gange denne med massen.


Svar #2
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

80 * 149?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af peter lind

Nu skal du lige passe på med enhederne Den værdi du bruger forudsætter vist nok at massen måles i kg, så find massen i kg og foretag udregningen


Svar #4
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Altså det jeg får det til er: 11.920. Men hvad skal jeg herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2013 af peter lind

Hvor kommer de 80 fra ?. Du skal finde massen i kg og gange den på smeltevarmen


Svar #6
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Smeltepunkt (grader) 80C.

Massen i kg = 10 = 0.010Kg * 149 = 149 J?


Svar #7
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

1.49J*


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2013 af mathon

Er naphtalenen i forvejen opvarmet til smeltepunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. oktober 2013 af peter lind

#7 Pas på med enheder. Efter hvad du sriver i #0 er resultatet i kJ


Svar #10
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Ja, den er i forvejen opvarmet til smeltepunktet.

Men giver det så: 1,49 KJ?  

Skal det ikke give noget med 1,44 J?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. oktober 2013 af peter lind

Til det første ja. Hvor får du de 1,44J fra ?


Svar #12
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Du spørger, om din lærer har skrevet det?

Den søgte energimængde er

ΔE = m · Ls ,

hvor m = 0,01kg og Ls = 149 kJ/kg .


Svar #14
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok. Hvorfor er det at man skal have 10 g til kg?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Enhederne skal jo være konsistente. Ellers mister du fuldstændig oveblikket over, hvad det er der beregnes.


Svar #16
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Skal smeltepunktet ikke med? altså de 80C på nogen måde?


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej, ikke hvis det er oplyst, at stofmængden allerede er opvarmet til smeltepunktet.


Svar #18
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

Ok, så er jeg med. 

Men hvis vi siger at stofmængden ikke var opvarmet til smeltepunktet hvad skulle man så gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Så skal man først beregne, hvor meget energi, der skal tilføres for at opvarme stoffet til smeltepunktet, og dertil skal så lægges den energi, der skal tilføres for at smelte stoffet.


Svar #20
17. oktober 2013 af jihudsif (Slettet)

er det ikke det samme og sige: 

1,49KJ eller:  1,490 KJ? Er det ikke det samme?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.