Matematik

Procentregning

17. oktober 2013 af tm87 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået udleveret en hjemmeopgave som jeg har poblemer med. 

Spørgsmål:

Begyndelses´værdien er 3000, vækstraten 7 % 

Hvad er fremskrvingsfaktoren og hvad er slutværdien ?

Den lyder nem, men forstår ikke hvordan man regner slutsværdien ud, uden at have oplyst antal terminer. 

Håber i kan hjælpe:) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2013 af mathon

     selve beløbet svarer til 100%  = 1,00
     vækstraten er                  7%   = 0,07
     beløbet efter vækst       107%  = 1,07 gange sin begyndelsesværdi


    beløb efter vækst = 3000 • 1,07 = 3210


Svar #2
17. oktober 2013 af tm87 (Slettet)

mange tak!!!

men er er fremskrivningsfaktoren så 1,07 ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2013 af mathon

                      Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Den lyder nem, men forstår ikke hvordan man regner slutsværdien ud, uden at have oplyst antal terminer. 

Hvis du opstiller en eksponentiel funktion, kan du finde ud af hvor mange penge, der er efter x antal år

3000*1,07^n


Skriv et svar til: Procentregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.