Matematik

Udregning af vinkel b ved hjælp af trigonometri

18. oktober 2013 af geeksoceity (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg har en opgave hvor man skal bestemme vinkel b i en trekant. Jeg kan bare ikke huske hvordan trigonometri fungerer. Nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal kende en side og alle vinklerne, eller to sider og en af vinklerne.

Vinklerne angives normalt med store bogstaver (A, B, C), mens siderne angives med små bogstaver (a, b, c).

Slå op i bogen og repeter sinusrelationerne og cosinusrelationerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. oktober 2013 af KarinaLarsen (Slettet)

Cos(B)=(a^2+c^2-a^2)/2bc
Og ja, vinklerne er angivet med store bogstaver og siderne med små

Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Når nu du vælger at give en af cosinusrelationerne, skal du gøre det ordentligt uden tastefejl

cos(B) = (a2 + c2 - b2) / (2ac) .

Der skal også en parentes omkring hele nævneren.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. oktober 2013 af mathon

#2
                               a2 + c2 - b2
                cos(B) = ---------------
                                   2•a•c


Svar #5
18. oktober 2013 af geeksoceity (Slettet)

Okay, så forstår jeg. Mange tak :D


Skriv et svar til: Udregning af vinkel b ved hjælp af trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.