Matematik

på et kontor

18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

på et kontor er der 6 mænd, hvilket er 3/9 dele af medarbejderne. hvor mange er der i alt ansat på kontoret?

-tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2013 af Moderatoren

Ved du hvad 3/9 er det samme som? Altså hvis du forkorter den


Svar #2
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2013 af Moderatoren

Prøv det så


Brugbart svar (2)

Svar #4
18. oktober 2013 af lolzmcfly (Slettet)

Overvej hvilket tal går op i både tæller og navner af brøken


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2013 af trnnlsn (Slettet)

3 går op i både tæller og nævner. Brøker forkortes med at dividere det samme tal op i både tæller og nævner - altså 3:3/ 9:3 = 1/3

De seks mænd er altså 1/3 af det samlede antal medarbejdere, hvilket giver følgende ligning:

Samlet antal x 1/3 = 6

Prøv selv herfra


Svar #6
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

18


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. oktober 2013 af trnnlsn (Slettet)

Jeps


Svar #8
18. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

tak for hjælpen :D go dag


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. oktober 2013 af Stats

M=mænd, A=alle medarbejdere

6M = (1/3)A            Opskriv som en ligning

6M/(1/3)=A

(6·3)M=A                Regneregel: a/(b/c) = ac/b

18M=A

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: på et kontor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.