Fysik

Bevægelse

19. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et projektil med massen m skydes ud af en kanon. Kanonen har så længden L og danner vinkel θ med vandret. Under bevægelsen gennem kanonen har projektilet den konstante acceleration a0.

Jeg skal så:

a) Bestemme farten som projektilet har når den forlader kanonen?

b) Bestemme den vandrette afstand som projektilet har bevæget sig fra det forlader kanonen til det rammer jorden

Kan nogle hjælpe?

Vedhæftet fil: foto.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2013 af peter lind

a) brug at a*L = ½v02

b) Brug formlerne for det skrå kast.

y = -g*t2 + voy*t +y0

x = v0x*t

v0x = v0*cos(θ)

v0y= v0*sin(θ)

y0 er kanonmundningens højde over jjordoverfladen

Brug den første ligninng til at finde hvornåer kuglen rammer jorden. Brug den fundne tid sammen med den anden ligning til at besvare spørgsmålet


Svar #2
21. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Dernæst har jeg fået spørgsmålet til dette: Under bevægelse i kanonen påvirkes projektilet af en kraft fra en eksplosion af noget krudt; Bestem størrelsen af den kraft som krudtet påvirker projektilet med under bevægelsen gennem kanonen?

Kan nogle hjælpe med dette?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af peter lind

Brug Newtons anden lov


Svar #4
21. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Svar#1:

Kan du udbyde lidt mere hvad du mener, fordi jeg er nu blevet forvirret over hvordan jeg skal forholde mig ligningen af x og ligningen af y på opgave b?

og er det sådan at i opgave a, der skal jeg isolere v0, før jeg kan komme frem til resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af peter lind

ved jordoverfladen er y koordinaten 0, så ved at løse ligningen y(t) =0 finder du til hvilken tid kuglen rammer jorden.

Det er korrekt at du skal isolere v0 i spørgsmål a


Svar #6
22. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Hvad bruger jeg så de andre ligninger til i opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2013 af peter lind

Når du har fundet tiden sætter du den ind i funktionen x(t) Det giver hvor langt kuglen har bevæget sig når den rammer jorden


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.