Fysik

Lorentz transformationerne

20. oktober 2013 af came (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg har følgende opgave: To begivenheder har i inertialsystemet S koordinaterne (ct1,x1,y1,z1)=(L,L,0,0) og (ct2,x2,y2,z2)=(L/2,2L,0,0). Der findes et inertialsystem, S', i hvilket disse begivenheder er samtidige. Find hastigheden S' i forhold til S.

Okay, dvs. at t1=L/c og t2=L/2c

Jeg er i tvivl om hvor/hvordan jeg skal gå i gang, med henblik på at sørge for at begivenheder sker samtidigt..  


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Brug Loretztransformationen for tid til at opstille tiden i det nye koordinatsystem for de to begivenheder. Disse 2 transformationer skal give samme tid i det nye koordinatsystem. Det giver en ligning til bestemmelse af v.


Svar #2
20. oktober 2013 af came (Slettet)

Tak. 

Måske er det min matematik, der halter, men jeg får:

t1' = γ * (L/c - L*v/c2)

og t2' = γ * (L/2c - 2L*v/c2)  

Hvordan er disse ligninger ens? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

At begivenhederne er samtidige betyder at de finder sted på samme tidspunkt altså at t1' = t2'


Svar #4
20. oktober 2013 af came (Slettet)

Ja, okay. :)

Nu hvor tiderne de to transformationer giver samme tid i det nye koordinatsystem, tænker jeg at jeg bare kan isolere v i mit udtryk, men den korrekte løsning er -c/2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af peter lind

Din anden ligning er forkert. Det skal være γ*(L/(2c) -2L*v/c2) . Hvis du bruger den ligning kommer det til at passe


Svar #6
20. oktober 2013 af came (Slettet)

Min anden ligning er præcis den du skriver. :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2013 af peter lind

Nejj den er ej. Du skriver L/2c Det skal være L/(2c)


Skriv et svar til: Lorentz transformationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.