Fysik

moment

20. oktober 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvis jeg har et spil med en diameter på 350mm, og har en motor der kan løfte 95 kg på spillet uden udveksling.

hvor stort moment skal der til for det kan lade sige gøre.

er det m=f*s*sin(v) for det kan jeg ikke få til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Det er faktisk den rigtige formel. Du skal her dog lige tænke på, at spillets wire er lodret og armen er radius i spillets trumle og vinkelret på wiren. Derfor er v ret og sin(v) = 1.


Svar #2
20. oktober 2013 af chpe04 (Slettet)

for bare et forkert moment, efter facit skulle det ligge på omkring 163,2 N*m, er lidt usikker på hvordan jeg bruger kg i den formel


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

F = m*g


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

Du skal regne tyngdekraften på de 95kg ud. Brug F = m g.


Skriv et svar til: moment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.