Fysik
Atomfysik
03. november 2005 af
det.dean (Slettet)
Hey..
Jeg har en opgave som jeg simpelthen ikk ved hvad jeg skal gøre med.. Opgave lyder som følger:
Et brintatom ioniseres af en foton. Den løsrevne elektron har energien 2,7 eV.
Hvilken hastighed havde elektronen da den forlod brintatomet??
Håber nogle kan hjælpe..
\\\\det.dean
Jeg har en opgave som jeg simpelthen ikk ved hvad jeg skal gøre med.. Opgave lyder som følger:
Et brintatom ioniseres af en foton. Den løsrevne elektron har energien 2,7 eV.
Hvilken hastighed havde elektronen da den forlod brintatomet??
Håber nogle kan hjælpe..
\\\\det.dean
Svar #1
03. november 2005 af det.dean (Slettet)
Slet ingen der kan hjælpe?? Det ville ellers være dejligt for den skal afleveres imorgen :)
Svar #2
03. november 2005 af Norn (Slettet)
Så så trunte... Nok med et indlæg!
1. Regn 2,7 eV om til joule (omregningsfaktoren står helt sikkert i din fysikbog)
2. Smid skidtet ind i nedenstående formel...
E(kin)=(1/2)*m*v^2
<=>
v=kvrod[(2*E(kin))/m]
m = massen af elektronen i kg... det finder du også i din fysikbog! Og E(kin) er energien af den løsrevne elektron i Joule!
1. Regn 2,7 eV om til joule (omregningsfaktoren står helt sikkert i din fysikbog)
2. Smid skidtet ind i nedenstående formel...
E(kin)=(1/2)*m*v^2
<=>
v=kvrod[(2*E(kin))/m]
m = massen af elektronen i kg... det finder du også i din fysikbog! Og E(kin) er energien af den løsrevne elektron i Joule!
Svar #3
03. november 2005 af Norn (Slettet)
ahh... lurede lige dit sidste svar i dit andet indlæg :)
Skriv et svar til: Atomfysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
