Fysik

fysik opgaver VIGTIGT

20. oktober 2013 af 1256m (Slettet)

Er der nogen der kan løse de her to opgaver for mig

(Ø2.23) Ved hjælp af en dyppekoger opvarmer vi vand til 100 oC i en termobeholder. Vi lader dyppekogen være tændt, hvorved der fordamper noget vand. Dyppekogeren har en effekt på 350 W.

Beregn massen af den mængde vand, der fordamper på

(Ø2.24) 25,0 g is ved – 16,0 grader skal opvarmes til 5,0 grader

Hvor meget energi skal der tilføres?

(Husk, at der er tre processer.)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

(Ø2.24)

Tror ikke at jeg kan løse den, men jeg kan hjælpe dig på vej med at sige at du skal have gang i "varmefylde"
Varmefylde er den mængde energi (i joule) det kræver at opvarme et kilo af et stof med 1° celsius.
Jeg mener at vands varmefylde er 4186 J.

Antal grader som vandet skal stige = 21°

Formel der bruges: C*m*Delta T

Delta T er; temperaturstigningen
m er; massen i kilo
c er; stoffets varmefylde

Formlen vil derfor se sådan her ud :)

4186*0,025*21=

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

1 kilo af et stof er noget ubestemt nonsens. Man kan tale om at opvarme 1 kg af et stof.

I Ø2.24 skal man først opvarme isen fra -16,0 C til 0 C. Dernæst smeltes isen ved 0 C, og endelig opvarmes den smeltede is som vand fra 0 C til 5,0 C. Man skal benytte de specifikke varmefylder for is og for vand, cis og cvand, samt smeltevarmen Lis for is.

ΔE = mis·cis·(T0 - Tis) + mis·Lis + mis·cvand·(Tvarm - T0) ,

hvor Tis er isens starttemperatur, T0 er temperaturen 0 C, og Tvarm er temperaturen for det opvarmede vand.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

I Opg Ø2.23 skal man kende vands fordampningsvarme Ldamp og man skal kende, i hvor lang tid t der fordampes vand. Man har så

ΔE = P·t = m·Ldamp ,

hvoraf massen m kan bestemmes.


Skriv et svar til: fysik opgaver VIGTIGT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.