Matematik

differentialregning

20. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP. Jeg skal i min opgave finde g'(x) og via det redegøre for at g(x) vokser. g(x) = x4 + x - 6

g'(x) 4x3 + 1

Men hvad gør jeg så? Er der en der kan forklare mig hvad jeg gør og hvorfor det hænger sådan sammen. Altså teorien bag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af mathon

muligt ekstremum
for
              f '(x) = 4x3 + 1 = 0


Svar #2
20. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Men hvad har det at gøre med, at g er voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af mathon

Du skal jo finde monotoniintervallerne, hvis grænser bestemmes af løsningerne til ligningen f '(x) = 4x3 + 1 = 0
og efterfølgende bestemme monotoniforholdene ud fra fortegnsvariationen for f '(x).


Svar #4
20. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hov, g(x) var rent faktisk g(x) = x3 + x - 6. Og g'(x) derfor = 3x2 + 1. Hvordan forklarer jeg så via det, at at g er voksende?

Gør det en forskel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af mathon

              g '(x) = 3x2 + 1 ≥ 1   
dvs
              ∀x ∈ Dm(g) : g '(x) > 0, hvorfor g(x) er monotont voksende i hele sin definitionsmængde.


Svar #6
20. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Kan du forklare mig hvad "∀x ∈ Dm(g)" og "definitionsmængde" betyder. Og kan du også forklare mig teorien bag, at den er voksende når g'(x) er større eller lig 1?


Svar #7
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Jeg vil nemlig gerne kunne forstå hvorfor det hænger sådan sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du bør kende til begrebet definitionsmængde for en funktion f(x). det er mængden af de x, for hvilke definitionen er definieret.

For funktionen g(x) = x3 + x - 6 gælder der, at g '(x) = 3x2 + 1 ≥ 1 for alle x. derfor er funktionen g(x) monotont voksende i hele sin definitionsmængde.


Svar #9
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Okay. Jeg er med på definitionsmængden nu. Men jeg forstår stadig ikke teorien bag hvorfor at jeg på baggrund af g '(x) kan konkludere at den er voksende? Hvorfor gælder det, at fordi g '(x) er større eller lig 1, så er den voksende?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du bør være bekendt med, at hvis g '(x) > 0 i et interval , er funktionen g(x) monotont voksende i dette interval.

Når den afledede g '(x) som her er ≥ 1 for alle x, er den jo også klart > 0 for alle x.


Svar #11
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)


Svar #12
21. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

"Du bør være bekendt med, at hvis g '(x) > 0 i et interval , er funktionen g(x) monotont voksende i dette interval." Men det er den sammenhæng jeg ikke forstår. Hvorfor er det sådan? Kan du ikke forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det er helt sikkert vist i din matematikbog.


Svar #14
25. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

#13

Nej, der står ikke så meget om differentialregning i den bog jeg har i år. Det var mest i den jeg havde sidste år


Svar #15
25. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Hvorfor er det, at man ikke skal forholde sig til de negative x'er? Grafen for f er et andengradspolynumium og den der da derfor også aftagende frem til 0?


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. oktober 2013 af SuneChr

# 14

Der gælder sætningen:
Lad g være en funktion, der er kontinuert i et interval I og differentiabel med med ikke-negativ differentialkvotient i ethvert indre punkt af I. Der gælder da for vilkårlige x1 og x2 i I , at
                                                 x1 < x2   ⇒  g (x1) ≤ g (x2)
Hvis g '  ikke er konstant lig med 0 i noget delinterval af I ,  er g voksende i I .


Brugbart svar (0)

Svar #17
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Jeg forstår ikke, hvad  du mener her. Det giver overhovedet ingen mening. Du taler om negative x'er, og om grafen for f.

Det drejer sig om funktionen g(x) = x3 + x - 6, og man ser, at g '(x) = 3x2 + 1 > 0 for alle x. Funktionen g(x) er derfor monotont voksende for alle x.


Brugbart svar (0)

Svar #18
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Det, du lærer i matematik i år bygger videre på det, du lærte sidste år. Det er ikke meningen, at man så skal glemme sidste års pensum, og du har formodentlig stadig bøgerne fra sidste r.

I øvrigt følger monotoniforholdene af middelværdisætningen for differentiable funktioner.


Svar #19
25. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

#17

Hov, det er fordi jeg kom til at se på grafen for g'(x) i stedet. Tror jeg forstår det nu:

Bare lige så jeg har det teoretiske på plads. g'(x) er tangenthældningen for grafen g i punktet x, ikke? og så har man det at lige meget hvad for et x man sætter ind g'(x) så er alle de tal der kommer ud større en nul og så må den jo vokse?


Svar #20
25. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

#18

"Det, du lærer i matematik i år bygger videre på det, du lærte sidste år. Det er ikke meningen, at man så skal glemme sidste års pensum, "

Nej, det er det ikke. Og det er jo også derfor at jeg spørger specifikt ind til teorien bagefter. Så jeg kan lære det og få hjælp til at forstå det. Så jeg kan det igen?

"og du har formodentlig stadig bøgerne fra sidste r."

Nej. Jeg sidder altså ikke og lyver


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.