Matematik

cirklens ligning

21. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)
hej der er en opgave som jeg ikke rigtig kan finde ud af så håber i vil hjælpe

den lyder således:

en cirkel har centrum (3,-2) og radius 5

bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets andenakse

Så bruger jeg cirklens ligning (x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2
Og jeg får (×-3)^2 + (y+2)^2 = 5^2 og da x=0 bliver det (0-3)^2 + (y+2)^2 = 25
Hvad gør jeg herfra forklar venligst

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Isoler (y+2)2 .

Man har

(-3)2 + (y+2)2 = 52 , dvs

(y+2)2 = 52 - 32 = 42 , eller

(y+2)2 - 42 = 0 .

Faktoriser og benyt nulreglen.


Svar #2
21. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Jeg fik ellers at vide at man bare kunne løse den som en andengradsligningen.. vil det ikke være nemmere?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er jo også det, jeg foreslår. Da ligningen er nem at faktorisere, synes jeg det er nemmere at gøre det, men man kan da også gange ud og beregne diskriminant og benytte rodformlen.


Skriv et svar til: cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.