Matematik

integral

03. november 2005 af GogO (Slettet)
kan ikke finde ud af følgende opgave:
integral tegn( b= 3 a=1) (x^3 + ln(x)) / x

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2005 af Duffy

integral tegn( b= 3 a=1) (x^3 + ln(x)) / x

...hvilket jeg får til


3
S[(x^3 + ln(x)) / x]dx
1


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


S[(x^3 + ln(x)) / x]dx =


S[x^2 + ln(x)/x]dx =


S[x^2]dx + S[ln(x)/x]dx


%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%


S[ln(x)/x]dx

t=lnx , dt=1/xdx

S[t]dt


...kan du nu?




Duffy

Svar #2
03. november 2005 af GogO (Slettet)

forstår ikke rigtig hvordan du kommer frem til S[ln(x)/x]dx syntes ikke rigtig det virker logisk.. sorry ...

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2005 af Duffy

Jeg spalter i 2 integraler:

S[(x^3 + ln(x)) / x]dx =


S[x^2 + ln(x)/x]dx =


S[x^2]dx + S[ln(x)/x]dx =


1/3x^3 + 1/2(lnx)^2 + k

dvs



3
S[(x^3 + ln(x)) / x]dx = 18+3*ln(3)
1



Duffy


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2005 af Duffy

Ups - ævl og papir!

3
S[(x^3 + ln(x)) / x]dx =
1

26/3+1/2*ln(3)^2



Duffy



Skriv et svar til: integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.