Fysik

Kuglens samlede kinetiske energi

22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med punkt 2 :S er gået helt i stå!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt vinket i opgaven. Beregn vinkelhastigheden ω ud fra oplysningen, at kuglen ruller uden at glide.


Svar #2
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvad har det med den kinetiske energi at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinkelhastigheden indgår i udtrykket for den rotationelle kinetiske energi.

Ekin = Ekin,transl + Ekin,rot = (1/2)·M·v2 + (1/2)·I·ω2 .


Svar #4
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvilken formel skal jeg bruge for at beregne ω og hvilken værdi har I :O


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Udtrykket for inertimomentet I er jo givet i opgaven. Vinkelhastigheden ω beregnes ud fra den translatoriske hastighed v (kuglen ruller uden at glide).


Svar #6
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Jamen jeg tænker på, at jeg ikke kender værdien af R ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er korrekt. Men derfor kan man jo godt lave mellemregningerne, og hvis du gør det, vil du se, at kendskab til R ikke er nødvendigt for at besvare opgavens spørgsmål.


Svar #8
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvis jeg skal beregne  ω  ud skal jeg jo isolere den i formlen Vcm = Rω dvs. ω = Vcm/R?

Og det samme for at finde I? I = (2/3)*MR^2 ?

Mener du, at jeg skal sætte de to ligninger ligmed hianden ved at isolere R i begge ligninger? og derefter isolere ω? For derefter at kunne finde R?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, men du må kunne se, at R ikke indgår i produktet I·ω2 .


Svar #10
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Nej kan jeg godt se. Men hvis jeg skal beregne ω ud fra formlen ω = Vcm/R. bliver jeg jo nød til at finde ud af hvad R værdien er? eller gælder det, at jeg i dette tilfælde ikke har nogen R værdi fordi kuglen ikke glider?


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du har jo, at ω = v/R (fordi kuglen ikke glider), så

Ekin,rot = (1/2)·I·ω2 = (1/2)·(2/3)·M·R2·(v/R)2 = (1/3)·M·v2 .


Svar #12
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

TUSIND TAK! Nu har jeg forstået det heh :)


Svar #13
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Og kan det passe at resultater giver 0,6?


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Talværdien er korrekt, men eftersom dit resultat ikke har nogen enhed, kan det ikke være svaret i opgaven.


Svar #15
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Jamen er enheden så Kg(m^2/s^2)


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Enheden skrives kg·m2/s2 , som også kaldes N·m eller J .


Svar #17
22. oktober 2013 af khalidamar (Slettet)

Jamen så svaret 0,6 J ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. oktober 2013 af 1113 (Slettet)

Hvordan har i sat tallene ind for at få 0.6?


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Kombiner udtrykket i #3 med udtrykket i #11.


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, det er korrekt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.