Matematik

Aflevering

22. oktober 2013 af Stats

Jeg ved ikke om dette burde ligge under Debat-forummet i stedet for Matematik-forummet.
MEN, Jeg har en lille diskussion kørende med min lærer om hvorvidt, afleveringen skal være på hans primisser. Dvs. at jeg gerne vil bruge LaTeX, til mine afleveringer, men da han ikke kan rette i dem, så lader han bare vær. Er der en regel der siger, at man skal aflevere i det CAS som klassen anvender? Må han gerne bare lade være med at komme med kommentare, og derved helt lade vær med at rette den? Kan jeg også forlange at han skal lave sine dokumenter til PDF, da jeg ikke har Word på min computer?

Må han også give en dårligere karakter, fordi man anvender latex og ikke CAS, selvom udregningerne er korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må være skolen/læreren, der sætter præmisserne for, hvordan undervisningen skal afvikles i overensstemmelsen med gældende lovgivning og regler. Der findes gratis programmer, der kan åbne og vise Word-documenter, så jeg er bange for, at du ikke kan bruge den undskyldning som modargument mod din lærer (hvilket jo også ville være fuldstændig tåbeligt).


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2013 af peter lind

Jeg kender ikke de præcise regler, så det kan jeg ikke svare på. Der findes et hav af programmer, og du kan ikke forvente at din lærer har alle disse programmer for at kunne læse og kommentere dem, hvis eleverne anvende dem. Latex kræver også et dybere kendskab end normalt for at kunne bruge det, og det kan du heller ikke forvente at din lærer kan. Jeg synes derfor at det er helt rimeligt at man holder sig indenfor nogle få programmer.

Hvorfor vil du absolut bruge LaTex ?


Svar #3
22. oktober 2013 af Stats

#1

Tak for dit svar. Hvad med det sidste jeg skriver? Må han tror du?

#2

Jeg vil gerne bruge LaTeX, da det for det første ser pænere ud. For det andet, så syntes jeg at det går hurtigere at skrive. For det tredje, så får jeg mere ud af det, da jeg lavere hele udregningen i hånden, og evt. med hjælp fra et CAS program. Jeg får mere ud af at skrive hele baduljen, i hånden, end at man skriver Solve(Udtryk,x)=Resultat og så er det videre til næste opgave.

Altså, jeg føler at jeg bliver mere fortrolig med formlerne jeg anvender...

Lige med hensyn med LaTeX, ville jeg også sende et eksemplar af PDF-formatet, og LaTeX filen samlet i afleverings mappen

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan udmærket skrive flotte ligninger i Word med Equation Editor. Det er ikke et CAS-værktøj, så det laver ikke matematikken for en.


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.