Matematik

Omkring funktioner

23. oktober 2013 af annarosa63 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har nogle opgaver med funktioner men jeg kan ikke finde ud af , jeg er ikke en" alm. student" pga min høj alder, og har ikke arbejde med det før. Nogen kan hjælpe? på forhånd tak

Vedhæftet fil: Opgave 1.matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af mathon

Motionsløber A løber med en gennemsnitshastighed på (18 km/h) • (3,6-1 m/s) / (km/h))    =  5 m/s

Motionsløber B løber med en gennemsnitshastighed på (14,4 km/h) • (3,6-1 m/s) / (km/h)) =  4 m/s

.

Forestil dig koordinatsystemet beliggende med begyndelsespunkt i A's bopæl og x-aksen parallel med løbsvejen.

Har du skrevet f(x) rigtigt?

det bør være

f(x) = -14,4x + 10 for motionsløber B

B befinder sig ved løbstart 10 km fra A. Denne afstand mindskes med 14,4 km pr løbstime.

x er tiden i timer og f(x) er restafstanden i kilometer.

.

g(x) = 5x     angiver A's afstand fra hjemmet, når x regnes i sekunder og g(x) regnes i meter

.

For at kunne sammenligne bør enhederne være ens;
hvorfor det anbefales at anvende

               f(x) = -14,4x + 10 for løber B     og      g(x) = 18x for løber A

så hastigheder er holdt i km/t og tiden i timer, hvilket er nemmest at indtegne i et koordinatsystem.


Svar #2
23. oktober 2013 af annarosa63 (Slettet)

Hej, tak for hjælpe.Jeg prøver at gennemse det og forstå. Jeg har kopiet teksten, så ved det faktisk ikke hvad mente med -10


Skriv et svar til: Omkring funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.