Matematik

Fortolkning af tal

23. oktober 2013 af snooki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa - jeg har lidt brug for hjælp til at fortolke et tal i følgende opgave. 

Tabellen viser sammenhørende værdier af to størrelser x og y. 

x     0       56     112     224     448      896

y   1,91   1,35   0,94    0,47    0,17      0,01

Det oplyses, at sammenhængen mellem x og y med god tilnærmelse kan beskrives ved 

y=g(x)

hvor g(x)=b*a^x

a) Benyt tabellen til at bestemme konstanterne a og b.

I en model for dyrkning af en afgrøde på en mark antages, at 

U(x)=15,5/(1+g(x)), 0<x<1500

hvo U(x) er tørstofudbyttet (målt i ton), når der tilføres x kg kunstgødning. 

b) Skitser grafen for U, og giv en fortolkning af tallet 15,5.

Det er den sidste jeg har brug for hjælp til. Jeg har skitseret grafen for U(x), men kan ikke give en fortolkning af 15,5. 

Håber der er en af jer, der vil hjælpe. 

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af mathon

gennemfør eksponentiel regression med et CASværktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Konstanten 15,5 er det teoretiske tørstofudbytte, hvis der tilføres uendelig meget kunstgødning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2013 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af madslund17 (Slettet)

#2

Og hvad vil det helt præcist sige??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man kunne pøse ubegrænsede mængder af kunstgødning ud på denne mark ville man, ifølge modellens matematiske forskrift, kunne forvente dette tørstofudbytte. Imidlertid er det angivet, at modellen kun kan benyttes for 0 < x < 1500.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2019 af SofieAmalieJensen

Hej. Jeg står med samme opgave og jeg kan ikke helt finde ud af at skitsére grafen i geogebra. Er der nogen der kan hjælp mig med det?


Skriv et svar til: Fortolkning af tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.