Matematik

Reduktion

23. oktober 2013 af Thereeese (Slettet)

Hej derude,

Jeg skal lave nogle matematik opgaver med a, b, x og y.

Men jeg forstår intet..

Er der en det kan forklare mig, hvad man skal gøre i følgende opgaver?

A) (5a + 6) - (a + 2) - a + (8a-4)

B) 4x + (9x + 8y) - (7x + 3y)

C) (11a + 14b) + (3b-3a) - 8b - (8a + 9b)

D) 6x + (8x-5y) - 5y - (2y - 6y)

E) (x + 1) + (2x + 8) + (7x + 11)

F) (7a + 9b) -5a - (7b - 4a)

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne og reducer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

der gælder generelt, at

     - (a + b) = - a - b

     - (a - b) = - a - (-b) = - a + b


Svar #3
23. oktober 2013 af Thereeese (Slettet)

okay, men jeg forstår ikke rigtig, hvordan man skal regne f. eks. (8x-5y) ud... :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kan hæve en plusparentes uden videre. En minusparentes hæves ved at følge reglerne i #2, dvs. ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen. Den parentes, du henviser til her (fra stykke D)), er en plusparentes.


Svar #5
23. oktober 2013 af Thereeese (Slettet)

okay tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2013 af Stats

Den første opgave kan jeg vise hvordan den skal reduceres.

A) 

1.  udtrykket opstilles.
(5a+6) - (a+2) - a + (8a-4)

2.   Vi ophæver parenteserne ved: plus parentes, ophæver man bare parentesen. Minusparentes, ændre man fortegne.
(5a+6) Er en plus parentes dvs. at vi bare kan ophæve parentesen. Den bliver til 5a+6

- (a+2) er en minus parentes, dvs. at fortegne skal ændre. Den bliver til -a-2

-a er der ingen parentes ved, så den skal vi intet stille op med endnu. -a

+ (8a-4) er en plusparentes, så den ophæves. 8a-4

3.)    Vi skriver du fundne værdier ind igen
5a+6-a-2-a+8a-4

Nu skal vi samle a'erne og konstanterne.
5a - a - a + 8a + 6 - 2 - 4 = 11a

Vi ser at der er 11 a'er og konstanterne går ud med hinanden

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #7
23. oktober 2013 af Thereeese (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.