Fysik

Snorekraft

24. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En dreng med pigsko står fast på en isglat overflade. Han trækker i en snor så en kasse for enden af snoren udfører en jævn cirkelbevægelse med farten v . Kassens masse er m . Andre kendte størrelser fremgår af figuren.

a) Bestem spændingen i snoren og normalkraften på kassen?

Hvordan gør jeg dette, jeg har et bud på, at det kun er snorekræften der påvirker denne kasse, og at normalkraften og tyngdekraften skal være de samme?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

Hvor er figuren?


Svar #2
24. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Fejl, men her er den

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af mathon

                            tan(φ) = (r/h)

                            φ = tan-1(r/h)             0 < φ < 90º

                            FN = m · g

                            S = -(m · g) · cos(φ)

                            |Fcentri| = m · v2/r


Svar #4
24. oktober 2013 af AnnaBanp (Slettet)

Hej Mathon, tak for hjælpen, jeg forstår det hele meget bedre nu. Kan du måske hjælpe med min anden tråd, som jeg har gang i nu omkring en fjederkraft og en klods. Mvh.


Skriv et svar til: Snorekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.