Matematik

Parabel og ligning lig med hinanden?

24. oktober 2013 af Owens (Slettet)

Hej SP

Jeg sidder (virkelig) fast i en matematik opgave. Jeg har ingen idé hvordan jeg skal gribe det an.

Halp guis n gurls

Opgave 3)

En parabel har ligningen y = 0,5x^2 + x + 3 , og en ret linje har ligningen y = -2x +b.

Bestem den værdi af b, hvor parablen og linjen har netop ét fælles punkt.

Bestem de værdier af b, hvor parablen og linjen ikke har fælles punker.

Bestem de værdier af b, hvor parablen og linjen har to fælles punkter.

Hvad er hældningen for tangenten til parablen for x = -1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

sæt de to ligninger lig hinanden og find derefter diskriminanten

   for d > 0: to fælles punkter

   for d = 0: ét fælles punkt

   for d < 0: ingen fælles punkter


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

skæring
                      0,5x2 + x + 3 = -2x + b

                      x2 + 2x + 6 = -4x + 2b

                      x2 + 6x + (6 - 2b) = 0


                           d = 62 - 4•1•(6 - 2b) = 36 - 8(3 - b) = 8(4,5 - 3 + b) = 8(1,5 + b)

                                 d > 0:      b > -1,5

                                 d = 0:      b = -1,5

                                 d < 0:      b < -1,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af mathon

En parabel har ligningen y = 0,5x2 + x + 3               

tangenthældningen
er
                            y ' = x + 1


Skriv et svar til: Parabel og ligning lig med hinanden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.