Fysik
He+SPEKTRET
04. november 2005 af
thus (Slettet)
exictered He+ ioner ka udsende fotoner med bølgelængde 656nm.
a)hvad er energien af en af disse fotoner..?skal jeg ikke bruge formlen:c=f/bølgelængde...
også formlen e-foton=h*f..
..
de stationære tilstande for hydrogen-lignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positie atomkerne, har energien:E=-(133,6eV/n^2)*z^2.
hvor z er atomkernens protontal og n nummeret på den stationære tilstand.
fotoner fra ogle af overgangene i He+ ionen til den stationæer energitistand med n=2 har samme energi som fotoner fra overgange i hydrogenatomet.
b)bevis at dette gælder for overgangen fra tilstanden med n=4 til tilstanden med N=2 I He+ionen.
hvilke ander overgange til He+ionens energitilstand med n=2 har samme energi som overgange i hydrogenatomet?...
..
b'eren forstår jeg intet af???
a)hvad er energien af en af disse fotoner..?skal jeg ikke bruge formlen:c=f/bølgelængde...
også formlen e-foton=h*f..
..
de stationære tilstande for hydrogen-lignende ioner, hvor kun en elektron kredser om den positie atomkerne, har energien:E=-(133,6eV/n^2)*z^2.
hvor z er atomkernens protontal og n nummeret på den stationære tilstand.
fotoner fra ogle af overgangene i He+ ionen til den stationæer energitistand med n=2 har samme energi som fotoner fra overgange i hydrogenatomet.
b)bevis at dette gælder for overgangen fra tilstanden med n=4 til tilstanden med N=2 I He+ionen.
hvilke ander overgange til He+ionens energitilstand med n=2 har samme energi som overgange i hydrogenatomet?...
..
b'eren forstår jeg intet af???
Skriv et svar til: He+SPEKTRET
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
