Matematik

Hældningstallet???

25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg hældningskoefficienten af den her linie, med de her to punkter: (35,116) og (175,191)??

Jeg ved at man skal bruge en formel til, men aner ikke hvordan man benytter den


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt i udtrykket for hældningskoefficienten

a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .


Svar #2
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

den formel står også i mi formel samling, men jeg forstår ikke hvordan jeg skal indsætte værdierne, om hvad der kommer først in som y2 osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

(x1 , y1) er koordinatsættet for det ene punkt, og (x2 , y2) er koordinatsættet for det andet punkt.


Svar #4
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

Okay, dvs 191-116/175-35 = 155.3?? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, du har byttet rundt på x- og y-værdierne. Husk parentes omkring tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2013 af SuneChr

# 2
Det er ligegyldigt, hvad der kommer først ind.
Man ser, at
(y1 - y2) / (x1 - x2)  =  (y2 - y1) / (x2 - x1)


Svar #7
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

Nu har jeg byttet om på værdierne, jeg fik det til (175 - 35) / (191 - 116) = 18666, er det rigtigt??


Svar #8
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

1,8666


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2013 af SuneChr

# 7
Differencen på y skal jo stå i tælleren og differencen på x i nævneren, (begge regnet med fortegn) .
75 / 140  =  15 / 28


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Det skal være som du skrev i #4, men med parenteser. Jeg beklager bemærkningen om at have byttet om på x og y. Den fundne talværdi var ikke rigtig, hvilket fik mig til at antage, at der var byttet om.


Svar #11
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

#10, det er bare i orden, der er nu også efterhånden blevet sent!

 (191-116) / (175-35)  75 / 140 = 0,5357142857142857. Det så mere rigtigt ud..


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. oktober 2013 af SuneChr

# 11
Så   m a n g e   decimaler skal du ikke have med.
Er hældningskoefficienten  =  15 / 28  er alle glade og tilfredse.


Svar #13
25. oktober 2013 af WhatTheFu (Slettet)

Okey, tager færre decimaler med og brøken også, tak for det!


Skriv et svar til: Hældningstallet???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.