Matematik

isolerer a i en potensfunktion ?

26. oktober 2013 af Pjoke (Slettet)

Hejsa...sider med nogle  funktions foreskrifter og er stødt ind i denne. a er jo roden som jeg skal finde, og hvordan gør  man lige det ?

Forskriften for en potens funktion er:

y = b · xa

Omskriv formlen, så du isolerer a.

y = b · xa

y/b = xa ↔

Hvor finder får jeg isoleret a ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af mathon

                          log(y/b) = log(x) • a        x,y > 0

                          a = log(y/b) / log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2013 af Lars195 (Slettet)

Du skal benytte dig af logaritme regnereglen log(ar ) = r·log(a). 

så du tager bare log til begge sider og isolerer a. 


Svar #3
26. oktober 2013 af Pjoke (Slettet)

Du er genial...tak !!

Og tak for hurtigt svar...

Anders


Skriv et svar til: isolerer a i en potensfunktion ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.