Fysik

Et luftskib

27. oktober 2013 af manthaiski (Slettet) - Niveau: C-niveau

Et luftskib med rumfanget 1330 m3 er fyldt med helium. Trykket både indenfor og udenfor er 101,3 kPa, og temperaturen er 19 °C.

Heliums molar masse er 4,0 g/mol, mens den for luft er 29,0g/mol

a) hvad er massen for helium i luftskibet? Jeg ved overhovedet ikke hvad jeg skal

b) hvor stor er opdriften på luftskibet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

a)
          n(He) = (p•V) / (R•T)

          m(He) = n(He) • (0,004 kg/mol)


Svar #2
27. oktober 2013 af manthaiski (Slettet)

hvad betyder n(he)=(p*V)/(R*T) ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2013 af mathon

b)
       ρluft = (p•Mluft) / (R•T)

       Fop = mluft • g = (1330 m3) • ρluft• g


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. oktober 2013 af mathon

idealgasligningen
                                        p • V = n • R • T

                                        n = (p•V) / (R•T)

p: er trykket
V: er volumen
R: er den universelle gaskonstant
T: er den absolutte temperatur
n: er antal mol


 


Svar #5
27. oktober 2013 af manthaiski (Slettet)

nårgh ok


Svar #6
27. oktober 2013 af manthaiski (Slettet)

er svaret så på opg a) 

n(He)=(101,3kPa*1330m^3)/(8,3145*19)/4?


Svar #7
27. oktober 2013 af manthaiski (Slettet)

jeg får massen til at være 3,412 hvilket jeg synes er mærkeligt

m(He)=n(He)*0,004 kg/mol

m(He)=853*0,004 kg/mol=3,412


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2013 af mathon

#1
 

a)
    n(He) = (p•V) / (R•T) = ((101,3·103 J/m3) • (1330 m3)) / ((8,31451 J/(mol·K))•((273,15+19) K)) = 55464,3 mol

    m(He) = n(He) • (0,004 kg/mol) = (55464,3 mol) • (0,004 kg/mol) = 221,86 kg


Skriv et svar til: Et luftskib

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.