Matematik

Matematik ligning

27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)
Nogen der vil hjælpe med at reducere ligning med parentes
Vil i skrive med udregning, altså hvordan i har gjort det
(2x-10)-24=5x(2+5y)-2(3-5y)=
:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Ja. Men skriv først dine egen fremgangsmetode ind, så man kan se hvor du går i stå.


Svar #2
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Hvordan udregner du den

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

(2x-10)-24=5x(2+5y)-2(3-5y)=

I en ligning er der korrekt kun et lighedstegn.

Er det en ligning? (Så skal du ikke reducerer med løse den.)

eller reducering af udtryk eller ligning?


Svar #4
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Det er ikke en ligning. Altså jeg går i stå når jeg skal gange med parentes og 5y

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud til at være 1 ligning med de to ubekendte x og y, så måske mangler der noget af opgaven?


Svar #6
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Nej der mangler ikke noget opgaven :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Hvordan kommer du fra

(2x - 10) - 24

til

5x(2 + 5y) - 2(3 - 5y)


Svar #8
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Sådan står der i opgavebogen

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

Skriv hele opgaven ind igen. Denne gang korrekt ...


Svar #10
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Det står sådan her i (2x - 10) - 24 = 5x - (-6 + 8x)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2013 af LeonhardEuler

#10 Så skal du løse ligningen ved at isolere x.

(2x - 10) - 24 = 5x - ( -6 + 8x) 

2x - 34 = 5x +6 -8x 

2x - 34 = 6 - 3x ⇔

...

Kan du forstå hvad jeg laver? Kender du reglerne for løsning af ligninger


Svar #12
27. oktober 2013 af anonymwomen (Slettet)

Ja jeg forstår hvad du laver og ved godt reglerne for at løse en ligning :)
Tak for hjælpen

Skriv et svar til: Matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.