Matematik

globale minimum

27. oktober 2013 af nursim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Vi betragter funktionen g(x,y)=x2-2x+y4 og er kun defineret på på D= {x2-2x+y4≤0} det oplyses at D er begrænset. Hvad er det globale minimum for g på D?

nogen der kan hjælpe med denne opg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af peter lind

Minimum skal findes på punkter hvor fx'(x,y) = 0 og fy'(x,y) = 0


Svar #2
27. oktober 2013 af nursim (Slettet)

ja det rigtig og jeg for x=-1 og y=0 hva så der efter ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal undersøge funktionen særskilt på randen af D, dvs for de punkter, hvor g(x,y) = x2 -2x + y4 = 0.

Det stationære punkt er (x,y) = (1 , 0) . Da g(1,0) < 0 , antages det globale minimum i det stationære punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af peter lind

Du har regnet forkert. Npr du har fundet den rigtige løsning skal den indsættes i funktionsudtrykket


Svar #5
27. oktober 2013 af nursim (Slettet)

hmm forstår ikke helt hvad du mener :S


Svar #6
27. oktober 2013 af nursim (Slettet)

hmm ja okay nu jeg med, så svaret er -1 .


Svar #7
27. oktober 2013 af nursim (Slettet)

Havde det været sammen proces hvis man skulle finde global maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.

#7

Ja, det er samme fremgangsmåde for at finde globalt maksimum. 


Svar #9
27. oktober 2013 af nursim (Slettet)

hmm ja okay mange tak! :)


Skriv et svar til: globale minimum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.