Matematik

Bevis

28. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

Hej :)

Jeg skal snart skrive SRP i matematik, hvor jeg skal komme ind på differentialligninger, og her skal jeg bevise at differentialligningen af typen:

y'=k 

har den fuldstændige løsning y=k*x+b. Nogen der ved, hvor jeg kan finde beviset henne? Det har endnu ikke lykkes mig at finde beviset. Jeg ved godt, hvordan man skal gå i gang med beviset, men jeg vil bare gerne lige læse det, så jeg har ordentligt styr på det og sætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af SuneChr

y ' = k
dy/dx = k
dy =  k dx
y = ∫ k dx
y = kx + c


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal stille dig det spørgsmål: hvilke funktioner har en konstant funktion som deres afledede, og så benytte det du har lært om differentialregning.


Svar #3
28. oktober 2013 af Linnese (Slettet)

#1 Det viste jeg godt, men jeg kunne godt tænke mig, at der kom noget prosa over det. F.eks. en formulering af sætningen, så jeg har noget at arbejde ud fra.

Men ellers mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prosa: det drejer sig om at finde samtlige stamfunktioner til en konstant funktion.
Prosit!

Svar #5
01. november 2013 af Linnese (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.