Fysik

Hjælp til fysikopgave om opdrift

28. oktober 2013 af Budsmoke

En granstamme flyder på vandet, rum fanget af granstammen er 2,4m3 .

Densiteten af gran 0.65•103kg/m3 .

Opg. a) Beregn opdriften på granstammen.

Jeg ser det sådan at når granstammen flyder må Fres=0  dvs.  Fopdrift=Ft

Opg. b) Beregn rumfanget af den del af træstammen som er nedsænket i vand.

Jeg er lidt i tvivl. Jeg har lavet en opgave magen til i skolen med samme betingelser, bare med vand og en isklump, hvor vi brugte en formlen til præcis samme formål.

Den siger Fopdriftvand•Vfortrængt•g.

Her en opgaven fra skolen:

0,067537N/((9,82N/kg)•(1,00g/cm3)) så var det min lærer fik det skrevet om til ((0,067537•1000)/9,82) og så skulle resultatet komme ud i cm3 .

I denne opgave har jeg prøvet at erstatte tallene fra den gamle opgave, men jeg er lidt i tvivl om der er korrekt gjort?? Nogen der har et svar på det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2013 af mathon

Opdriften på et flydende legeme
er tyngden af legemet

                                        Fop = m • g = (V • ρ) • g = (2,4 m3) • (0,65·103 kg/m3) • (9,82 N/kg)


Svar #2
28. oktober 2013 af Budsmoke

#1
Betyder det at jeg har gjort det rigtigt??


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopgave om opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.