Fysik

Smeltevarme

29. oktober 2013 af zquu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 
Jeg sidder her med et ret enkelt spørgsmål tror jeg, jeg ved bare ikke helt hvordan jeg skal få de -10ºC med ind i min beregning, så det håber jeg at I kan hjælpe mig med.

Under en snestorm lægger der sig 4,2*10^4 kg is på højspændingsledningen. For at undgå at ledningen falder ned skal isen smeltes. Isens temperatur er -10ºC, når den lægger sig på ledningen.
Bestem den energi der skal tilføres isen for at smelte den

Jeg vil umiddelbart bare benytte Q=m*L_s, men jeg kan ikke finde L_s for is ved -10ºC 

På forhånd tak, 
beck2806


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#0: Smelter is ved -10 grader celcius?


Svar #2
29. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Næ, men skal jeg ikke bruge de -10ºC til noget? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#2: Jo. Hvilken temperatur skal is have for at begynde at smelte?


Svar #4
29. oktober 2013 af zquu (Slettet)

0 ºC, så jeg skal vel have noget med ΔT?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja. :)


Svar #6
29. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Q=C*ΔT eller hvad? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#6: Tænk dig om. Du har is ved -10 grader celcius og du skal have det varmet op til 0 grader celcius for at kunne smelte det.


Svar #8
29. oktober 2013 af zquu (Slettet)

Ja det er jeg klar over. Men jeg mangler jo hjælp ellers ville jeg slet ikke skrive herinde - jeg kan ikke se hvordan jeg skal få ΔT ind i Q=m*L_s medmindre jeg bare skal gange ΔT på eller benytte formlen jeg skrev før


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2013 af Jerslev (Slettet)

#8: Du er nødt til at tænke mindre i formler og mere i fysik.

Som jeg har skrevet i #7 skal du have varmet isen op. Hvordan regner du den mængde energi, der skal til for at varme isen 10 grader op?


Skriv et svar til: Smeltevarme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.