Matematik

Bestem fortegnet for g'(0) og g'(3) og g'(2)

29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har vedhæftet den opgave jeg er igang med. Er der nogle der kan hjælpe med opgave 1 a?

Ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an .. Hvis der er nogle der har en fremgangsmåde, så kan jeg muligvis godt selv regne det ud :)

Vedhæftet fil: Sæt nr 4 3 vmat.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af peter lind

Der gælder at for g'(x) > 0 er g(x) voksende og for g'(x) < 0 er den aftegende. Se efter g(x)' s monotoniforhold i 0, 3 og 2


Svar #2
29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet)

tak for hjælpen, ved du hvordan jeg skal lave opgave c i opgave 1? 

Jeg tænkte på 4 ligninger med 6 ubekendte, men kan man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af peter lind

5 ligninger med 5 ubekkendte.

Brug først at g(0) = 0, hvilket giver den første ligning med kun en ubekendt

Brug dernæst at g'(x) = 0 i ekstremum. Det giver 3 ligninger

og til slut brug at g''(2) = -18


Svar #4
29. oktober 2013 af AlexKlug (Slettet)

Jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal bruge det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af peter lind

Du skal finde g'(x) og g''(x) udtrykt ved de pågældende parametre a, b, c, d og e. Derefter erstatter du x med de pågældende x værdier. Det giver ligningerne


Skriv et svar til: Bestem fortegnet for g'(0) og g'(3) og g'(2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.