Matematik

Geometrisk forståelse for g'(x)

30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP.

Er det rigtigt forstået, at det tal der haves for g'(x) er lig med hældningen til den tangent som grafen g har i punktet x?

Hvis jeg for eksempel har g'(x) = 2x3 + 5 og så regner værdien for x = 3 ud.

Det tal jeg så får, er det hældningen for tangenten til grafen g i punktet 3?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af SuneChr

Det er helt rigtigt forstået.
g '(3)  =  2·33 + 5  og er tangentens hældningskoefficient i punktet  ( 3 ; g(3) )
Ligningen for tangenten i dette punkt hedder
y - g(3)  =  g '(3)·(x - 3)


Svar #2
30. oktober 2013 af cecilied34 (Slettet)

Så f.eks. når hældningen for tangenten til grafen g i punktet x er 59? Idet g'(3) = 2*3^3+5=59?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2013 af SuneChr

# 2  Ja, det er korrekt.
Der er jo tale om, at  g (x)  en 4.gr. funktion
Så funktionen vokser hurtigt med stejle tangenter.


Skriv et svar til: Geometrisk forståelse for g'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.