Matematik
Hvorfor passer det ikke?
06. november 2005 af
Poler (Slettet)
Differentieret funktion:
F`(x)=5x^4+16x^3-24x^2
F`(x)=0:
5x^4+16x^3-24x^2=0
X=1,1 v. X=-4,3 (det 3. punkt er 0)
Fortegnslinie laves og fortegnene skal nu bestemmes:
F`(-5)=525
F`(-1)=-35
F`(1)=-3
F`(2)=112
Prøv at tegne funktionen på din lommeregner!
Se at de to første dele af funktionen ikke passer, den er nemlig -,+,-,+!
Derfor passer F`(-5)=525 og F`(-1)=-35 ikke.
Hvorfor??
F`(x)=5x^4+16x^3-24x^2
F`(x)=0:
5x^4+16x^3-24x^2=0
X=1,1 v. X=-4,3 (det 3. punkt er 0)
Fortegnslinie laves og fortegnene skal nu bestemmes:
F`(-5)=525
F`(-1)=-35
F`(1)=-3
F`(2)=112
Prøv at tegne funktionen på din lommeregner!
Se at de to første dele af funktionen ikke passer, den er nemlig -,+,-,+!
Derfor passer F`(-5)=525 og F`(-1)=-35 ikke.
Hvorfor??
Skriv et svar til: Hvorfor passer det ikke?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
