Matematik

Cosinus og Sinus

30. oktober 2013 af AmalieSPetersen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej mine fellow studerende..

Min veninde og jeg sidder og laver matematikaflevering. Vi er ikke de største hajer til faget, men det ved vi jo, at nogle heldige asener af jer derude, er!

Derfor håbede vi, at I kunne kunne hjælpe os.

På forhånd tak

Fred til folket


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne eller betragte arealer af trekanter. Benyt formlen for arealet af en trekant

T = (1/2)·h·g

Bestem højde og grundlinie for hver af trekanterne. Stykket D kan deles i to lige store kongruente trekanter ved kvadratets diagonal. Så bliver det klart, hvilket af svarene, der er korrekt.

Der er slet ikke brug for at tænke på sinus eller cosinus.


Svar #2
30. oktober 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)


Svar #3
30. oktober 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)

#1
 

Man skal beregne eller betragte arealer af trekanter. Benyt formlen for arealet af en trekant

T = (1/2)·h·g

Bestem højde og grundlinie for hver af trekanterne. Stykket D kan deles i to lige store kongruente trekanter ved kvadratets diagonal. Så bliver det klart, hvilket af svarene, der er korrekt.

Der er slet ikke brug for at tænke på sinus eller cosinus.

________________

Vi kender grundlinjen i begge a'er, men hvordan regner man de andre ud?
- Skal sinus ikke her tages i brug?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man kender både højder og grundlinier i alle trekanterne. Kagen har form som et kvadrat. Som nævnt skal der hverken benyttes sinus eller cosinus.


Svar #5
30. oktober 2013 af AmalieSPetersen (Slettet)

#4
Grundlinjen er da ikke det samme i alle trekanter? Vi ved jo at grundlinjen i trekanten A er 35 cm, men når linjen rammer længere henne på kvadraten bliver grundlinjen jo længere. 
Kan du fortælle os, hvor vi kan finde de forskellige længder? 
- Tusind tak for hjælpen. 

#3

Man kender både højder og grundlinier i alle trekanterne. Kagen har form som et kvadrat. Som nævnt skal der hverken benyttes sinus eller cosinus.


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Alle trekanterne A, B, og C har samme højde h = 35 cm og samme grundlinie g = 2·5 cm .

Stykket D deles af diagonalen i to kongruente trekanter, der hver har højden h = 35 cm og grundlinie g = 1·5 cm .

Bestem nu arealet af hvert af stykkerne A, B, C og D.


Skriv et svar til: Cosinus og Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.