Matematik

Angiv en ligning for linjen

31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave:

Punkterne A og B har kordinaterne A (-4,-2) og B (2,6). Angiv en ligning for linjen, der går gennem A og B. Ligger punktet C (27,40) på linjen.

Problem:

 - Kan virkelig ikke finde ud af det her, så har virkelig brug for hjælp med den. Nogen der måske kunne regne den ud? Opgaven hører til en aflevering som skal afleveres imorgen kl 13.00. HJÆLP!


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

(x1, y1) og (x2, y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=y1-a*x1


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, om punktet C's koordinatsæt tilfredsstiller liniens ligning.


Svar #3
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

a=(6-2)/(-2+4)=4/2=2

b=2-2*(-4)=10

y=2x+10


Svar #5
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Mange tak!

Så vil de altså se sådanne ud (se vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Nu er jeg ikke den skarpeste til matematik.

Prøv at se om punktet C (27,40) passer ind i formlen y=2x+10

40=2*27+10 Falsk

Punktet C ligger ikke på linjen. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den linie ser ikke rigtig ud.

Udregningerne i #4 er forkerte.

a = (y2-y1)/(x2-x1) = (6 -(-2)) / (2 -(-4)) = 8/6 = 4/3

y = (4/3)x + (10/3)


Svar #8
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Hvad kan jeg skrive ind som svar udover et billede af linjen?

 - Mange tak for i tager jer tid!


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal skrive den korrekte ligning for linien og hvordan du kom frem til den.


Svar #10
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Ville du være rigtig flink at sammensætte det for mig, da jeg er helt lost?


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Svaret er givet i #7.


Svar #12
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Så den vil se sådanne her ud istedet for?

(Vedhæftet fil)

Vedhæftet fil:opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #13
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det ser ikke rigtigt ud. Det er vist den samme linie du har tegnet som før. Din tegnede linie går gennem punktet (0 , 10) og det gør den faktiske linie slet ikke. Din linie ser ud til at have hældningskoefficient 2, og det har den faktiske linie ikke.


Svar #14
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Tror jeg fandt fejlen?

Vedhæftet fil:opgave.docx

Brugbart svar (1)

Svar #15
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, den linie ser bedre ud.

Du skal så undersøge, om punktet (27,40) tilfredsstiller liniens ligning.


Svar #16
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Hvad skal det betyde? Altså om (27,40) ligger på linien?


Brugbart svar (1)

Svar #17
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Ja, det er et spørgsmål i opgaven, om det nævnte punkt ligger på linien.


Svar #18
31. oktober 2013 af Ezbenh (Slettet)

Ok. Tak for hjælpen, prøver at sætte opgaven ind som den er nu:)


Skriv et svar til: Angiv en ligning for linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.