Fysik

stående bølge

31. oktober 2013 af arto460 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man har en bølge på form af en sinus-funktion:
f(x)=sin(x)
Og kræver, at f(0)=f(L), dvs. kræver periodiske randbetingelser. Får man så en stående bølge? Og hvad er forskellen på denne betingelse og simpelt bare kræve, at:
f(0)=f(L)=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

De periodiske randbetingelser giver ikke stående bølger. Hvis f+(x,t) = A sin(ωt-kx) er en løsning, så er f-(x,t) = A sin(ωt+kx), g+(x,t) = B cos(ωt-kx) og g-(x,t) = B cos(ωt+kx) det også.

Den stående bølge er af formen fs(x,t) = A sin(ωt-kx) + A sin(ωt+kx).


Skriv et svar til: stående bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.