Matematik

Vektor

01. november 2013 af snapplelack - Niveau: B-niveau

t skal bestemmes således, at vektor a og b er ortogonale.

vek(a)=(2t+1, 5, 3t-5)

vek(b)=(7, t+1, 4)

Resultatet skal give: t=8/31

Nogen som kan forklare udregningerne her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af mathon

for ortogonale vektorer
                                       a og b
gælder
                                       ab = 0

                                      [2t+1, 5, 3t-5] • [7, t+1, 4] = 0

                                      (2t+1)·(7)  +  5·(t+1)  +  (3t-5)·4  =  0…


Svar #2
01. november 2013 af snapplelack

Det giver jo 31t/-8??


Svar #3
01. november 2013 af snapplelack

Er det ikke bare at isolere t?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2013 af mathon

    Jo
                   31t - 8 = 0

                   t = 8/31


Svar #5
01. november 2013 af snapplelack

Tak skal du have!


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.