Fysik

Fysik Opgave.

01. november 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan kan man konvertere vold til ampere.
Opgaven går ud at konvertere 24 V til Ampere.
Kan nogen fortælle og regne denne opgave for mig. Please regne med enheder.
Håber at nogen vil hjÆLPE.

Hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1 V (volt) er enheden for elektrisk spænding eller spændingsforskel, mens 1 A (ampere) er enheden for elektrisk strømstyrke. Spænding og strømstyrke er to forskellige fysiske størrelser, og man kan ikke umiddelbart konveretere mellem dem.

Ohms lov udtrykker sammenhængen mellem spændingsforskellen U over en ohmsk modstand med resistans R hvorigennem der går en elektrisk strøm med strømstyrken I:

U = R·I

Den ydede elektriske effekt P kan beregnes som

P = U·I


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af hesch (Slettet)

#1:  Jamen det er rigtigt, sådan fysisk betragtet. Imidlertid er der et hav af elektroniske convertere, så det vil undre mig, om der ikke også findes en U/I-converter.

#0: Kan du ikke vedhæfte opgaven. Der må stå noget mere, og være en sammenhæng.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2013 af hesch (Slettet)

#2  fortsat:

Det er f.eks. helt normalt i en fabrikshal, hvor man i den ene ende af hallen måler en spænding på 0 til 24V.

Denne spændingsmåling skal måske opsamles i den anden ende af hallen, men hvis man blot trækker en ledning mellem de to steder, opsamles brum, mv. undervejs.

Her kan man istedet konvertere spændingen til et 0 til 20mA signal  ( standard current-loop ). Her opsamles ikke brum under overførsel.

Er det sammenhængen ?


Svar #4
01. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Et menneske har også en resistans. Hvis vi kommer i kontakt med strømførende ledninger, så vi kommer til at indgå i et elektrisk kredsløb, vil der går en strøm gennem os. I uheldigste fald, dvs. hvis der går strøm gennem gjerteregionen, kan en strømstyrke  på ca. 20mA dræbe et menneske. Resistansen i et menneske afhænger meget af hudens fugtighed på det sted, hvor der er i kontakt med de strømførende ladninger. Som regel ligger resistansen mellem 1 kΩ og 100 kΩ.

Sprørgs.
a) Hvorfor stor strømstyrke kan man risikere at få gennem sig, hvis man ved et uheld kommer til at røre ved en ledning som fører 230 vold?

svar )  I= 230 vold / 103 =0.230 Ampere

b) Kan man dø af det? Samme spøgsmål for en 24vold laboratoriestrømforsyning.

Jeg svarer YES fordi man kan allerede dø af 0.200 Ampere.

JEG KAN IKKE SVARE DEN SPØRGSMÅL SOM ER MARKERET  MED RØD.  Facitlisten viser 0.024 Ampere

Hvordan regnes det?????????????????


Svar #5
01. november 2013 af Niko83 (Slettet)

Ordet som er skrevet "gjerteregionen" betyder hjerteregionen


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan så benytte Ohms lov (se #1) til at vurdere strømstyrken. Isoler strømstyrken

I = U / R

og indsæt værdierne for U og R på samme måde som i spm. a)

Bemærk, at enheden for spænding skrives volt, ikke vold.


Skriv et svar til: Fysik Opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.