Matematik

Differientere

02. november 2013 af MrsSilde (Slettet) - Niveau: C-niveau

ALtså jeg skal bestemme tangentligningen i punktet P(1,f(1)) for f(x)=x3+x2

Jeg har gjort sådan her:

f(x)=x3+x2
f '(x)= 3x3-1+2x2-1= 3x2+2x
Vi indsætter punktet P(1, f(1)), altså x=1 i funktionen f(x) og f '(x): 
f(1)= 13+12=1 
f '(1)=3*12+2*1= 5
Vi bruger tangentlinjens ligning som lyder således: y=f '(x0)(x-x0)+f(x0):
y=f '(1)(x-1)+f(1) 

5(x-1)+1

5x-5+1

5x-4

Er det korrekt, når jeg så laver en graf over f(x) og indsætter tangentligningen, ser det ud til at de to ikke passer sammen. Er der nogen der kan se fejlen 


Svar #1
02. november 2013 af MrsSilde (Slettet)

Jeg har indset fejlen .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af lvr34 (Slettet)

f(1) ≠ 1, men derimod 2, da

f(1) = 13 + 12 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lige netop.


Skriv et svar til: Differientere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.