Fysik

Rumskib

02. november 2013 af khalidamar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey nogle der vil hjælpe med denne fysik aflevering :)? Hvad gør jeg i a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af peter lind

a) Inertimomentet for en cylinder er I = ½m*r2

b) M = I*dω/dt  M er kraftmomentet


Svar #2
02. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Mange tak :)!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

#1
 

a) Inertimomentet for en cylinder er I = ½m*r2

b) M = I*dω/dt  M er kraftmomentet

I b hvordan finder du så wc(t) som funktion af tiden ud fra den formel, du har opskrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af peter lind

M er konstant, så du skal integrere ligningen i b)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af stargirl5 (Slettet)

Ok tak :)


Svar #6
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Hvad får du når du integrerer I*dω/dt ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2013 af hesch (Slettet)

M = I*dω(t)/dt    =>

dω(t)/dt = M/I    =>

dω(t) = M/I * dt       ( integrer på begge sider )

ω(t) = M/I * t


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2013 af peter lind

Det er jo en simpel integrationsopgave. Du kan også sammenligne med den jævnt voksende bevægelse. Det er matematisk det samme. Du skal blot bruge ændringerne m -> I, v-> ω


Svar #9
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Jeg synes bare ikke rigtigt jeg kan finde formlen M = I*dω/dt  nogle steder i min bog :S


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2013 af hesch (Slettet)

Så må du notere det i margin.


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2013 af hesch (Slettet)

Enhederne er:

M = I * dω/dt      =>

Nm = kg*m2 * s-2    ( = J )


Svar #12
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

kan det passe at w(1) = 800? eller har jeg gjort noget forkert


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2013 af hesch (Slettet)

Du må lige skrive mellemregningerne, ellers skal jeg jo til at regne din opgave.


Svar #14
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

0,0000010 m/0,05Kgm^2 * 1 = 0,000020

Jeg har omregnet 1,0*10^3 nm til m


Svar #15
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Min fejl det er Newton meter man skal ikke omregne


Svar #16
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Jeg får 1,0 *10^3 Nm / 0,05 Kgm^2 * 1 = 20000 s^-1


Svar #17
04. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Og kan i hjælpe med dette spørgsmål:

c) Udtryk i en formel sammenhængen mellem den indre cylinders vinkelhastighed wc(t)og rumskibets vinkelhastighed wr(t)til vilkårlig tid t.

Jeg kender jo udtrykket for wc(t). jeg tænker at wc(t) og Wr(t) vokser proportionalt ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. november 2013 af peter lind

Impulsmomentet er bevaret så Irr = Icr


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. november 2013 af hesch (Slettet)

#18: Fortegn:

Ir*ωr = - Ic*ωr      eller

Ir*ωr + Ic*ωr = 0


Svar #20
05. november 2013 af khalidamar (Slettet)

Jamen det er jo til vilkårlig tid t? skal t så ikke indgå i formlen eller er det ligegyldigt idet den gælder for alle tidspunkter?


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.