Matematik

Linjens ligning

03. november 2013 af Birgitpigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har fået nogle opgaver stillet der ser således ud. Håber nogen der kan hjælpe! 

- Linjen med ligningen y=3x+b går gennem punktet P(2,6). Betemt b. 

- En linje har hældningskoefficienten -2og skærer kordinatssystemets førsteakse i punktet P(3,0). Bestem en ligning for linjen.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2013 af peter lind

Indsæt punktets koordinater i ligningen. Det giver en ligning til bestemmelse af b

Ligningen for en linje med hældning a som går gennem et punkt med koordianterne (x0, y0) har ligningen y = a(x-x0)+y0


Svar #2
03. november 2013 af Birgitpigen (Slettet)

Når du skriver ligningen er det så for beregning af b? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2013 af mathon

En linje har hældningskoefficienten -2og skærer kordinatssystemets førsteakse i punktet P(3,0). Bestem en ligning for linjen

                                 y = -2x + b
                 og
                                 0 = -2•3 + b


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2013 af lvr34 (Slettet)

#4

Pointen er jo, at man på baggrund af ligningen y = 3x + b og punktet P(2 , 6) kan opstille en ligning, hvormed b kan bestemmes. 

6 = 3 · 2 + b, løses med hensyn til b


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af mathon

det var nu
                          0 = -2•3 + b

                          b = 6


Skriv et svar til: Linjens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.