Matematik

Andengradspolynomie - bestem a

03. november 2013 af Empirisk (Slettet)

God aften studieportalen :-)

Jeg har nedenstående opgave (se vedhæftet) hvor jeg skal bestemme tallene a b og c for et andengradspolynomie P som bl.a. går gennem to punkter. 

Her er mit bud inditl videre:

Ud fra punktet A(0,1) kendes "c" og "c=1" da parablen skærer  2.aksen i (0,c) og "b" må være lig med hældningen for tangenten i punktet (0, c) dvs. -3 - er det rigtigt tænkt og hvordan findes "a" i  såfald så?

På forhånd tak for svar!

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet P(x) = ax2 + bx + c skal gå gennem de to punkter A(0,1) og B(5,36), og tangenten til parabelen i A skal have hældningskoefficient -3.

Din fremgangsmåde er korrekt. Benyt så det sidste punkt B til at bestemme koefficienten a.


Svar #2
03. november 2013 af Empirisk (Slettet)

#1

Ahh jeg indsætter P(x)=36 og x=5 + værdierne af b og c i forskriften og isolerer for a så forskriften må blive P(x)=2x^2-3x+1, ikke (hvor a=2)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, lige netop.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. november 2013 af mathon

          P(x) = y = ax2 - 3x + 1       gennem    (5,36)

                    36 = a•52 - 3•5 + 1


Skriv et svar til: Andengradspolynomie - bestem a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.