Matematik

Trigonometri

03. november 2013 af kajo01 (Slettet) - Niveau: C-niveau
I en retvinklet trekant ABC er vinkel C den rette vinkel. Arealet af trekanten er 13,5 og siden a = 3
Hvordan finder man længden af de sidste to sider?

Tak på forhånd :)

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2013 af mathon

      (1/2) • 3 • b = 13,5

       c = √(32 + b2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af 123434 (Slettet)

Et forslag:

T=1/2*a*b

13,5cm^2=1/2*3cm*b


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Benyt, at du kender enten højden eller grundlinjen i udtrykket for trekantens areal, samt trekantens areal. Bestem dermed trekantens anden katete. Derefter kan Pythagoras læresætning benyttes til at finde hypotenusen.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.