Matematik

matematik opgave

04. november 2013 af sislio (Slettet)

Hej er der en der kan hjælpe med den vedhæftede opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Udregn

i×j = [1,0,0] × [0,1,0]

og vis, at det er lig med k. Tilsvarende fremgangsmåde for de øvrige identiteter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2013 af mathon

i = [1,0,0]

j = [0,1,0]

k = [0,0,1]

                                udregn selv vektorprodukterne ud


Svar #3
04. november 2013 af sislio (Slettet)

Hvordan ved man at fx I=(1,0,0) når der ikke oplyses nogle tal


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vektoren i er pr. definition basisvektoren [1,0,0], osv.


Svar #5
04. november 2013 af sislio (Slettet)

oki bruger jeg nu så krydsproduktet til at udregne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja. i×j betyder vektorproduktet af de to vektorer.


Svar #7
04. november 2013 af sislio (Slettet)

jeg har udregnet dem til at være (0;0;1)


Svar #8
04. november 2013 af sislio (Slettet)

kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2013 af mathon

      a = [a1,a2,a3]           b = [b1,b2,b3]    

                   a x b = [a2b3-a3b2 ; a3b1-a1b3 ; a1b2-a2b1]


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2013 af mathon

  

                i x j = [0,0,1]       Ja


Svar #11
04. november 2013 af sislio (Slettet)

oki skal jeg så bruge ligningen for planet derefter?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Da ikke for at løse den stillede opgave. Gentag fremgangsmåden for j×k og k×i .


Svar #13
04. november 2013 af sislio (Slettet)

ja de giver j*k=[1;0;0]

k*i=[0;1;0]

så gør man vel ikke andet efter?


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Opgaven drejer sig om at eftervise de tre identiteter

i×j = k
j
×k = i
k
×i = j


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.